top of page
daab_kors.jpgbarnedåb i Tømmerup Kirke
Dåb af konfirmand
Tømmerup kirke døbefont

DÅB – barn eller voksen?

Alle kan blive døbt

I Danmark bliver de fleste døbt som små børn. Men voksne og børn i alle aldre kan blive døbt i kirken. Når det er store børn eller voksne, som bliver døbt, foregår dåben som regel i søndagens højmesse. Men dåben betyder det samme. Man bliver medlem af kirken, får Guds velsignelse, kærlighed, ånd og tilgivelse. Man bliver Guds barn. Vi bliver ved at være Guds børn uanset alder, ligesom vi er vores forældres børn hele livet.

DÅB i Tømmerup Kirke sker som regel under søndagsens højmesse.
Lørdagsdåb kan finde sted 2. lørdage pr. kvartal. Hør mere hos præsten

Alle henvendelser vedr. personregistrering – skal ske til:

Kordegn Charlotte Bjørn, kontor i Nyvangskirken, Nørre Alle 40, 4400 Kalundborg
Mandag, tirsdag og fredag fra kl. 10-12 samt torsdag kl. 15-17.30
Tlf. 59 51 27 69
chbr@km.dk

Store børn og konfirmander

Børn og unge i alle aldre bliver døbt i kirken. I nogle familier fravælger man barnedåben, for at barnet selv kan vælge senere. Det kan være i forbindelse med konfirmationen. Men det er også almindeligt, at yngre børn gerne vil døbes. Det er en naturlig del af børns udvikling, at de gør sig tanker om liv og død, tro og Gud. Har man som forældre besluttet, at barnet selv skal vælge dåben, er det vigtigt senere at være opmærksom på barnets spørgsmål og ønsker.

Barnet kan selv sige ja ved dåben, hvis det ønsker det, og forældre og præst skønner, at det er modent nok til det. En voksen kan også svare ja på barnets vegne, ligesom ved dåb af helt små børn. Den eller de voksne, som har forældremyndigheden over barnet, kan anmode om dåb.

Læs mere på folkekirken.dk om dåb af store børn og konfirmander

​Attester

Attester udskrives ikke længere automatisk – medmindre der er tale om dåb eller vielse i folkekirken. Får du brug for en fødselsattest eller attest efter en navneændring eller navngivning af dit barn, kan du rekvirere den med NemID på www.borger.dk

For borgere uden NemId, eller borgere der af en eller anden grund ikke er i stand til at fremsende digitale anmeldelser, kan blanketter hentes vis siden www.personregistrering.dk

​Sådan foregår dåb i Folkekirken

Familie og børn

LÆS MERE OM FØDSEL OG NAVNGIVNING LIGE HER

bottom of page